Dintr-o dată

duminică, 30 mai 2010

Dintr-o dată nimic nu mai e la fel şi nimic nu mai e cum a fost, n-o să mai fie niciodată şi nici nu îmi doresc să fie.
Dintr-o dată văd totul cu alţi ochi şi culorile îmi par mai vii şi ploaia îmi pare mai rece şi soarele arde mai tare.
Dintr-o dată mă simt mai fericit şi fericirea o simt ieşind ca aburul din mine şi tremur şi fiori reci urcă şi coboară pe şira spinării, ca pe o autostradă a simţurilor.
Dintr-o dată nu-mi mai trebuie nimic şi tot ce căutam înainte dispare fad în nori de uitare peste care se depun straturi, straturi uitarea. Am uitat de ce, cum şi când, am uitat de unde şi încotro, am uitat pentru cât timp şi tot ce ştiam vreodată s-a năruit într-o mare de nisip purtat în larg de vise.
Dintr-o dată mi-e glasul mai calm, vorba mai dulce, inima mai caldă şi peste toate astea sunt acelaşi eu.

Nu mai ştiu nimic, dar ştiu că dintr-o dată mi-ai făcut lumea praf, mi-ai pus ordine în gânduri, mi-ai descoperit sentimente noi, m-ai zăpăcit şi ordonat deopotrivă, ai făcut din nimic totul şi din tot absolut. Eşti femeie, iubită, amantă, prietenă, înger şi demon, soare şi nori, eşti  ploaie, eşti umbră tăiată în piatră, eşti elementul vital al existenţei mele, eşti lacrimă şi zâmbet, un punct pe o coală de hârtie, dar ce ar fi coala fără acel punct? Doar o altă coală...

Dintr-o dată nu mai ştiu cine sunt, dar mă uit în ochii tăi şi mă văd aşa cum nu m-am văzut niciodată: perfect. Şi sparg toate pozele cu mine şi păstrez numai una: ochii tăi...
Am mers pe o mare ca o pajişte de corali şi ţi-am adunat steluţe mici şi strălucitoare şi ţi le-am prins în păr şi n-am mai putut să te privesc, te-am sărutat cu ochii închişi şi te-am văzut mai bine ca niciodată. Nu ştiu cine sunt, sunt vânt, furtună, sunt un fir de nisip pe o picatură de apă, dar când sunt cu tine toate au sens.

La mulţi ani,  iubito. La mulţi ani şi nu lăsa anii să te schimbe, nu lăsa oamenii să îţi păteze puritatea, nu lăsa lacrimile să-ţi şteargă culoarea, lasă-mă doar să te iubesc şi iubeşte-mă înapoi, puţin câte puţin până o să ne plutim în iubirea noastră şi o să zburăm pe visele noastre.
Te iubesc ieri, azi şi pentru totdeauna. La mulţi ani, Ionela.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Facebook


Cui ii place:

Copyright ©

Conţinutul acestui site internet este protejat prin Legea dreptului de autor L8/1996 actualizată. Folosirea conţinutului ori a unor părţi din acesta fără înştiinţarea, respectiv aprobarea, proprietarului acestui site se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP