Bani de nimic

luni, 11 octombrie 2010




Ai vazut vreodata cat de reci sunt banii?Asta e pentru ca ei n-au suflet, in schimb noi punem atata suflet pentru ei, ne nastem , traim si murim pentru bani.O bucata de metal, un petec de hartie sau o fasie de plastic iti poate schimba viata , iar lipsa lor uneori inseamna sfarsit. N-am inteles niciodata de ce sau cand au ajuns ei asa importanti, de cand banii inlocuiesc oameni, banii calca pe cadavre si umbla prin sange dar nu se pateaza niciodata. Banii sunt curati si oricat de murdari ar fi pentru noi ei vor fi intotdeauna curati pentru ca avem nevoie de ei. Priveam intr-o zi o moneda si ma intrebam prin cate maini o fi trecut la viata ei, prin mainile caror oameni, doar de ar putea povesti, pun pariu ca o moneda are o poveste mult mai interesanta decat a oricarui alt obiect din viata noastra.Sau te-ai intrebat vreodata cate lucruri s-au cumparat cu aceasi bani?sau si mai tare, oare am avut vreodata in mana aceasi bani macar de doua ori?Soarta sau disperarea oamenilor sa cheltuie sa cheltuie si tot asa? Nu mai facem nimic fara bani, nu mancam fara ei, nu dormim fara ei, nu mergem la munca fara ei, la scoala, la spital, la biserica, pe strada, in restaurante s.a.m.d. Peste tot auzi acelasi lucru, bani, bani, bani.
Era 6 dimineata, eram in troleu si bagasem mainile adanc in buzunarul jachetei sa le ascund de frigul taios de afara, cand am simtit ceva si mai rece, era o moneda, o moneda de 50 de bani, neagra, murdara, rece, fara viata, dar pe care o tineam cu atata grija in buzunar. Ce ciudati suntem noi oamenii.......tare ciudati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Facebook


Cui ii place:

Copyright ©

Conţinutul acestui site internet este protejat prin Legea dreptului de autor L8/1996 actualizată. Folosirea conţinutului ori a unor părţi din acesta fără înştiinţarea, respectiv aprobarea, proprietarului acestui site se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP