Cât este prea mult?

miercuri, 30 aprilie 2008

Dacă vreau mai mult mă numesc ambiţios, dacă nu vreau destul sunt delăsator, dacă vreau decât atât cât am nevoie sunt modest, dacă vreau mai mult decât pot? O să fiu dezamăgit sau o să reuşesc? Cine ştie? Până nu încerci nu o să afli. Nu te speria, mai rău decât eşti acum nu are cum să fie. Aşa trebuie să porneşti la drum mereu, altfel nu vei pleca niciodată din locul în care te afli acum, nu vei avea niciodată ceea ce îţi doreşti acum şi nu vei umple niciodată golul de acum din viaţa ta... Gândeşte-te la asta şi spune-mi că n-ai da orice să poţi să spui că nu mai vrei nimic... că nu mai aştepţi nimic... că nu mai visezi la nimic... Ai tot, tot ce ţi-ai dorit şi ce ţi-ai fi putut dori pe viitor... vise...
Să revenim la realitate... realitatea este că azi este o minunată zi de miercuri. Minunată la figurat, ziua abia a început şi nu ştiu cât de minunata va fi peste 7, 8 ore. Miercuri şi atât... Soare, nori, vânt... E deschisă fereastra camerei şi de afară miroase a liliac. Îţi vine să crezi? În boxe Marques Houston - Circle. Acum test: pune nişte liliac în camera ta şi asculta melodia asta cu fereastra camerei tale deschise şi o să te simţi exact ca mine... viu. Mai vorbim, te las pe tine să citeşti şi eu mă duc să trăiesc. Pa. :))

P.S. Cum ştiu că nu le place unora să audă: paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sursa foto

Read more...

Mesaj de adio

luni, 28 aprilie 2008


De câte ori o să-mi iei asta? Uită-te în ochii mei şi fă-mă să înţeleg... Noapte după noapte am stat şi am plâns... pentru tine. Stăteam şi mă gândeam când o să vezi lucrurile clar, când o să înţelegi... Nici nu-ţi dai seama că în clipa asta stai în faţa mea şi vorbeşti cu o oglindă. Crezi că sunt puternică şi pentru tine atunci când tu eşti slab? Nu merge aşa, suntem una şi aceeaşi persoană, trebuie să fim puternici amândoi, aşa că am ajuns la o concluzie: amândoi merităm mai mult, amândoi merităm mai bine. Aşa că plec eu, pleci şi tu... Amândoi ştim ce avem de făcut, nu eşti nebun, nu sunt nebună, avem amândoi salvarea în faţă. Nu pot să fac eu totul, aşa că adună-te. Suntem de prea mult timp în situaţia asta, am stat prea mult aşa, ce a fost între noi a fost... demult. Ştergeţi lacrimile, aşa cum şi eu le şterg pe ale mele şi să mergem înainte... Adio.

sursa foto

Read more...

Altă zi

luni, 21 aprilie 2008


Azi e înca una din zilele mele. E luni, seara şi sunt obosit. Nimic nou, m-am năcut obosit, cred. Acum am mai pus după 25 de ani şi plictiseală peste şi puţină greaţă. Mi-e greaţă de lume. Dacă aş putea, aş împărţi lumea în două: oameni şi animale. Pentru că există oameni şi animale. De ce există? Nu ştiu. Poate aflu. Acum atât, că n-am chef să vorbesc atât de mult pe cât am de spus... E altă zi şi mâine va fi la fel. Nu sunt pesimist doar că nu mai am chef. Gata.

sursa foto

Read more...

Duminică

duminică, 20 aprilie 2008

Dacă soarele de afară ar reflecta starea de spirit, atunci ai fi fericit, ai zâmbi, ai râde, dar ştii că nu e aşa... În schimb tu nu faci decât să suporţi apăsarea grijilor... Dacă ştiai că atunci când te vei trezi atunci va fi ultima clipă în care ai mai fi zâmbit, nu te-ai mai fi trezit niciodată... Să rămână timpul în loc... Dar el nu rămâne. Timpul este stăpânul tău. Când cineva spune că îşi controlează timpul minte sau nu ştie ce spune.
De ce apar grijile? Ca să ne aducă aminte că în orice există balanţa... Grijile sunt balanţa. Grijile compensează pentru fericire. Un om lipsit de griji e un om nebun, pentru că el e singurul pentru care fericirea e sinonim cu nefericirea...
Priveşti pe geam, cerul e albastru, soarele pe cer... De ce nu e aşa şi în sufletul tău? Pentru că sufletul tău şi mintea ta sunt pline de griji. Eşti jos şi eşti mic şi neputincios în faţa unui val atât de puternic ce nu poate fi stăvilit... Inima îţi bate cu putere... Vrea să spargă şi să iasă afară... Un sentiment ce nu se compară cu acela când nu mai poţi de fericire... Inima tropăie, a luat-o la galop, mâinile îţi tremură şi simţi că întregul corp vibrează... Eşti incoerent şi cu greu încerci să spui ce trebuie spus, să gândeşti ce trebuie gândit...
Fericiţi cei ce nu gândesc, fericiţi cei ce nu ştiu ce e aia suferinţă sau griji sau greutăţi... Ai vrea să fii nebun... Oare cum priveşte lumea un nebun? Atunci când nimic nu are sens şi când nimic nu poate fi înţeles, priveşti din nou cerul... E tot albastru. Şi soarele e tot aprins şi înca mai sus pe cer... Doar tu te-ai afundat şi mai adânc în griji. Pe cerul inimii tale sunt doar nori negri, iar în mintea ta e frig... Unde ţi-e soarele? Unde e căldura de care ai atâta nevoie???
O rezolvare... Un cuvânt... Un cuvânt care nu mai vine... Şi tu eşti mic şi singur şi neputincios...

Read more...

Obositor

miercuri, 16 aprilie 2008


E obositor să trăieşti...
Aşa a fost şi azi, o zi de miercuri plină de toane.
A plouat, soare, a plouat din nou, soare... şi acum e frig...
Mi-e frig şi mie, de ce aş face excepţie?
Vorbesc, dar cât? Cât să nu dorm?
Şi dorm... Şi mâine.

Read more...

Înainte să adorm

marți, 15 aprilie 2008


Mi-am adus aminte că nu am scris în viaţa mea nicio scrisoare care să şi ajungă la destinaţie... şi am trăit ceva la viaţa mea... Dar unde mi-e scrisoarea? Nu stiu. Poate am pierdut-o în atâtea idei şi atâtea lucruri de făcut... Dacă ai o listă cu lucruri de făcut, urmeaz-o. Dacă nu o ai încă, fă-o.
E 11 şi e târziu. Vorbesc singur sau cu cineva. Aştept somnul. Pe mâine....

sursa foto

Read more...

Nebun, caută regină să scape de şah mat

Tot eu... Azi e marţi. Plouă. A plouat şi plouă şi o să mai plouă. Până cănd? Cum începe şi se sfârşeşte un an? Dacă începi bine, îl termini rău sau invers? Sau poate mai sunt şi excepţii? Better be some cause from time to time it should... Eu şi cunoştinţele mele vaste de limba engleza... Şi să revin la ploaia care curge fără oprire de când am închis ultima dată ochii şi până acum... Mult. Parcă cineva a uitat sa închidă robinetul. Oare Dumnezeu ştie că ne-a inundat la parter sau o face dinadins? Am innebunit, mă cert cu omul pentru nimic... Poate o fi adormit în cadă, cu apa dată drumul... :P Ce nebunie... Glumesc. De parcă m-ar interesa pe mine, deloc... Nu-i plătesc eu întreţinerea :))))
Să fiu serios. Aşa trebuie. Sunt sigur că în timp ce unii râd, alţii plâng, dar oare roata se mai şi învârte sau a rămas proptită în fericirea unora şi nefericirea altora? Who cares, I might say but is not like that... Din nou vastele mele cunoştinte de engleză ies la iveală. I’m the best. :))) Sau nu. Cui îi pasă?
Nebun, caută regină să scape de şah mat... Cum sună asta a anunţ matrimonial? Original sau nu? Sigur ca da, doar e făcut de mine, normal :P Este ora 08:29 fix. Nici o secundă mai mult.
Să văd cât mă ţine să scriu în fiecare zi... Cât? O zi? Am trecut de faza asta? O săptămână? Mai am de lucru... O lună? Asta e un vis... Un an? Asta pare o eternitate... Rămâne de văzut. Cine sunt eu să contest calităţile mele? Poate sunt mai bun decât cred, poate pot mai mult, poate văd mai mult, poate simt mai mult... De ce e nevoie mereu de mai mult? Îţi spun eu. Pentru că puţin nu te mulţumeşte niciodată şi deloc nu e o opţiune...
Am plecat să vad, să ştiu şi să cunosc mai mult decât în clipa asta. O să mă întorc... Mâine... Poate.

Read more...

Azi, luni... Prima zi

luni, 14 aprilie 2008

Prima zi... Să scriu...
M-am trezit de dimineaţă obosit şi o să termin ziua şi mai obosit. Şi plictisit, pe deasupra. Îmi plac oamenii care cred că pot cunoaşte alţi oameni. E amuzant. Eu nu cred în asta şi nici nu încerc. Alţii o fac.
Am plecat la muncă. La fel în fiecare zi. Aceeaşi rutină. Noroc că sunt amuzant şi amuzat. Suntem oameni, ce ar fi viaţa fără un zâmbet? Munca, mijloc de existenţă, stil de viaţă, pedeaspă sau satisfacţie, depinde de fiecare şi ţelul lui în viaţă. Am fost la muncă, am muncit, a venit o vreme să mă întorc de unde am plecat.
Sunt ca o frunză purtată de vânt, de la rădacină până în vârf, ca mai apoi să cad leneş de unde am plecat... Dacă o să fie aşa mereu o să mă plictisesc. Abia acum îi înţeleg pe cei care fac acelaşi lucru pentru ani de zile la rând. Cum să nu o ia razna? Vorbeam despre o zi din viaţa mea şi sfârşesc filozofând, deci pauză.
Acum tastez. E ora 10 aproape... O să dorm, probabil, şi mâine acelaşi lucru... Noroc că respir că altfel aş putea crede că sunt mort. Mâine e o nouă zi, să vedem cum va fi... Aştept marti, dacă e la fel nu mă mai gândesc la miercuri. Ce rost are? Va fi la fel, sunt sigur...

Read more...

Amintire

duminică, 13 aprilie 2008

Se uita pe fereastră printre perdelele trase şi vede o rază de soare. Închide ochii şi îşi imaginează ce ar putea fi dincolo... mai cald, mai bine... În întunericul şi liniştea ce-l înconjoară, acea fereastră este micul lui Univers. În fiecare zi se minunează cum raza de soare îşi schimbă forma si culoarea şi se întreabă dacă nu cumva e o alta... sau e aceeaşi? Altfel de ce l-ar vizita pe el în fiecare zi? Închide ochii din nou... şi zâmbeşte. O vede pe mama lui cum îl ţinea în braţe şi pe tatăl lui făcând feţe amuzante ca să-l amuze şi pe el, zâmbeşte când îşi vede fratele râzănd. Când erau mici, construiau împreună castele de nisip. Acum e singur şi nu mai construieşte nimic... Deschide ochii să se convingă că a fost doar un vis, frigul îl ajută să se trezească şi mai repede, suspină...
O lacrimă îi curge uşor pe obraji lăsând în urma ei o dâră strălucitoare. Priveşte tavanul camerei şi vede un fluture care zboară în jurul becului, tânjind după căldură, neştiind că acea căldură îi va aduce moartea... Frumuseţea naşte, frumuseţea omoară... Se ridică în picioare şi se apropie de noptiera din celălalt capăt al camerei goale. Pe ea zace uitată de-o vreme o carte poştală. E atât de roasă şi tocită încât abia se mai desluşeşte ce e scris pe spatele ei. Şi citeşte pentru a nu-ştiu-câta-oară, citeşte ca şi cum ar şti:
„Dragul nostru copil, ai grijă de tine şi să te faci bine, suntem alături de tine şi te vom vizita ori de câte ori putem, gândul nostru este numai la tine. Te vom iubi mereu, părinţii şi fratele tău te iubesc.”
...şi de atunci trecuseră 5 ani, iar singura lui amintire despre ei era copilăria. Oare îl uitaseră sau a murit? Privirea îi căzu apoi pe cutiile de pastile. Multe şi aproape goale. Însă rezultatul uita să mai vină. Îşi târî paşii către pat, iar la jumătatea camerei se prăbuşi pe podeaua rece. Îşi auzea respiraţia sacadată, iar privirea i se înceţoşa... Mami te iubeşte, puiul meu, mami te iubeşte...
....mami te iubeşte, puiule... Destul! Taci! Plângea... Plângea întins pe podeaua rece din camera goală şi întunecată, iar plânsetul lui se izbea de colţurile camerei. Plângea aşa cum făcuse în fiecare zi din fiecare săptămână, din fiecare lună, în fiecare din cei 5 ani de când era internat. Plângea cu ultimele lui puteri... Îşi plângea soarta, îşi plângea părinţii, îşi plângea fratele, îşi plângea neputinţa şi, mai ales, îşi plângea singurătatea.
Un suflet chinuit de atâta durere găsea consolare în acele lacrimi care îi brăzdau obrajii palizi, palizi de boală şi de durere. În întuneric, singurul lucru care mai lumina era strălucirea ochilor lui... Era ultimul licărit şi în ei speranţa... Cândva şi cândva acei ochi nu vor mai plânge... Iar acea strălucire nu va mai exista, se va împlini... Întins cum era săruta acea carte poştală şi simţea cum săruta obrajii mamei sale, o ţinea la piept şi simţea cum îşi strânge în braţe fratele, închidea ochii şi vedea zâmbetul tatalui său... De ce aşa, Doamne? De ce? Încercă să se ridice, dar parcă podeaua rece îl voia mai mult şi se lipise de el aşa cum se lipeşte zăpada de o petală de trandafir uscată... Simţea că moare... Murea speranţa, mureau amintirile, în fiecare zi se simţea mai sărac şi mai pierdut într-o singură dorinţă - familia.
Dar se făcu tacere... Adormise. Zăcea întins şi visa. Poate asa era mai bine. Visele erau singurele lui clipe de fericire, singurul moment în care simţea că trăia. Aşa, întins cum stătea, nu renunţase la nimic. Cartea poştală era strânsă la pieptul lui când un ţânţar bâzâind în întuneric se aşeză pe el. Îi sugea sângele blestemat, sângele care îl îndepărtase pe el de familie, de prieteni. Un râset de copil. Asta se auzea în visul lui. Visa la ai lui şi visa aşa frumos... Era aşa cald şi atâta lumină... Avea 20 de ani şi se simţea atât de bine. În vis apăru şi ea... Era o zi frumoasă de toamnă. Stătea pe o bancă în parc, abia ieşită de la cursuri. Aştepta pe cineva sau poate nu...
Pe aleile parcului era aproape linişte când apăru ea. Vântul îi anunţase prezenţa. Parfumul îl alertase cu mult înainte ca ea să se aşeze pe banca lui şi să-i spună: „Bună!” Avea nişte ochi atât de frumoşi şi un zâmbet atât de curat... Putea fi a lui şi el putea fi al ei. Aşa cum numai el putea să facă, se apropie de ea şi îi şopti la ureche: „Nu ştiu nimic depre viaţă, nu ştiu nimic despre mine, ştiu doar un lucru - te iubesc.”. Închise ochii şi nu simţi decât buzele ei muşcând din ale lui. Apoi o lumină. Era cu ea de mână şi păşeau către un cerc de foc. Zburau parcă şi simţea că aşa fericit cum e acum nu va mai fi niciodată... Zâmbea.

ora 09:50
Doctorul de serviciu îşi face rondul. Era nou, azi era prima lui zi. Deschide uşa camerei 9 şi îl găseşte pe pacient întins pe jos. Verifica semnele vitale... inutil. Mai târziu s-a aflat că pacientul murise în urma unui atac de cord. Avea 25 de ani şi suferea de leucemie.

ora 15:00
Telefonul familiei sună. Răspunde fiul. Buna ziua, domnule. Sunt doctorul Pătraşcu şi vă anunţ cu regret decesul fiului dumneavoastră... şi se făcu tăcere. Doar zgomotul receptorului căzând pe masă întrerupe tăcerea...
Tati... Mami... A... Fratele meu a murit...

sursa foto

Read more...

Facebook


Cui ii place:

Copyright ©

Conţinutul acestui site internet este protejat prin Legea dreptului de autor L8/1996 actualizată. Folosirea conţinutului ori a unor părţi din acesta fără înştiinţarea, respectiv aprobarea, proprietarului acestui site se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP