Mândru că sunt român

miercuri, 20 ianuarie 2010




Am citit un comentariu şi de la asta a pornit tot.
Suntem români şi asta spune tot...
M-am săturat de rahatul asta. M-am săturat de români care îşi plâng soarta ca şi cum noi am fi ultima treaptă de pe scara umanităţii. Îţi e ruşine că eşti român? Nu mai fi. Îţi e ruşine de România? Du-te în altă ţară. Îţi e ruşine cu noi, ceilalţi români? Ignoră-ne. Suntem toţi în aceeaşi oală, buni, răi, drepţi, nedrepţi, corecţi şi incorecţi, hoţi, prosti,oameni culţi şi analfabeţi, toţi suntem în aceeaşi poveste, acelaşi autor. Dacă vrei să faci ceva, schimbă tot. Dacă vrei să fii corect, nu spune eu sunt cel mai bun, voi, restul, sunteţi nişte proşti. E absurd să-ţi renegi fraţii, surorile, sânge din sângele tău, pentru că la bază toţi ne tragem din acelaşi aluat.
M-am săturat de impasibilitatea asta în faţa valului de negativism ce ne înconjoară, m-am săturat de credulitatea asta în divinitate, de parcă Dumnezeu are puterea de a schimba oamenii şi, vezi doamne, n-o face ca să ne pedepsească pe noi. Proştii. Oamenii schimbă oameni, tu cel care spune că s-a săturat, trage aer în piept, linişteşte-te şi pune mâna şi schimbă ceva, dacă vrei, nu dacă poţi, a putea este cel mai relativ şi plin de mister lucru din lumea asta. Nimeni nu ştie ce poate până nu e pus în faţa problemei.
Te-ai născut român şi indiferent de ce vei face în viaţă, indiferent de ce decizii vei lua, indiferent dacă viaţa ta va fi una bună sau rea, indiferent dacă tu vei ajunge bine sau rău, realitatea, dragă prietene, e crudă pentru cineva aşa lipsit de caracter ca tine. Iartă-mă că îţi spun şi că îţi distrug un întreg sistem de valori şi principii ce zac adunate în tine... tot român vei muri. Gândeşte-te la asta când vorbeşti şi dacă crezi că n-ai nimic bun de spus, mai bine taci.

Nu sunt absurd, nu sunt naţionalist, sunt un om printre oameni... un român.

3 comentarii:

realbadpisy miercuri, ianuarie 20, 2010 11:38:00 a.m.  

Frumoasa postare. si eu imi propusesem sa scriu ceva genu'..ca si eu m-am saturat sa aud aceeasi poveste..toata lumea se plange de tara asta .pfff mai sunt totusi si lucruri bune si frumoasr care se intampla pe aici.

Trimiteți un comentariu

Facebook


Cui ii place:

Copyright ©

Conţinutul acestui site internet este protejat prin Legea dreptului de autor L8/1996 actualizată. Folosirea conţinutului ori a unor părţi din acesta fără înştiinţarea, respectiv aprobarea, proprietarului acestui site se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP