Parfum de scrisoare

miercuri, 27 mai 2009

Întinzi mâna şi o atingi. E fină… O priveşti şi taci. Nu ştii ce se ascunde în ea şi o priveşti ca un copil pierdut… Oare ce să fac? Să o deschid? Acum? În clipa asta? Rupi un colţ şi vezi cum ruptura se duce drept pe muchie până când se întrerupe şi se rupe aleator într-o direcţie numai de hârtie ştiută. Încerci iar. Muchie… Se rupe iar… Nu renunţi. O prinzi cu mai multă grijă şi mai tragi odată. Pe muchie… Gata, e desfăcută. O deschizi. E roz… Roz cum nu te aşteptai niciodată… O prinzi cu două degete, uşor, ca şi cum n-ai vrea să zdruncini scrisul, şi în clipa în care o scoţi din plic… Miroase atât de bine. Ce parfum… Parcă ar fi lângă tine şi i-ai putea spune Ce bine miroşi… Deschizi ochii şi parcă trezit dintr-un somn adânc priveşti cu uimire la ea. O despătureşti uşor… Se desfăşoară în faţa ta şi începi să citeşti. Nu te poţi concentra. Mai tragi odată aer în piept. Nu te mai saturi de parfumul ei… Şi scrisul, şi cititul merg mână în mână. Şi parfumul… Parfumul acela parcă era aievea lângă tine şi citea… Şi îţi imaginezi, citind, cum vocea rostea tot ce era scris acolo. Şi după ce ajungi la sfârşit îţi dai seama că mai vrei odată… Şi încă odată… Şi încă odată… Tragi aer în piept. Miroase atât de bine…
Parfum de scrisoare… Parfum de femeie…

2 comentarii:

Nikol joi, mai 28, 2009 1:43:00 p.m.  

:) oare mai comunica cineva prin scrisori?
mailurile au miros?sau telefoanele?

Georgi,  joi, mai 28, 2009 11:23:00 p.m.  

Dragostea asta, bat-o vina! Te ridica si te lasa....dar ce gust are..mmmm....
Era o vreme , cand comunicam prin scrisori de acest gen...roz, parfumate, plicuri frumos colorate...Doamne, ce frumos mai era...si ce mult erau ele asteptate.Insa vine o vreme cand simtim ca am inaintat in varsta si in tehnologie si eu , cel putin, simt un gust amar ,cand ma gandesc la ce amintiri raman in urma noastra si ce amintiri pastram de la bunici: noi lasam niste scrisori electronice, cu foarte mult patos , dar fara gust sau miros, iar bunicii nostri, acele dovezi palpabile, parfumate, ingalbenite de vreme si cu atata greutate in simturi.
O balanta cam incorecta nu-i asa?....Gata cu filosofia,la somn...pupici.

Trimiteți un comentariu

Facebook


Cui ii place:

Copyright ©

Conţinutul acestui site internet este protejat prin Legea dreptului de autor L8/1996 actualizată. Folosirea conţinutului ori a unor părţi din acesta fără înştiinţarea, respectiv aprobarea, proprietarului acestui site se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP